20-02-05

Week-End mijmeringen

I like weeks, i like week-ends.

 

Gisteren teruggekeerd naar Limburg (zowat 1x per maand want heel wat familie en vrienden ginder – en het blijft er fijn vertoeven). Gisterenavond de verjaardag van Lode gevierd, samen met zijn vriendin & nog oude Bilzerse vrienden. Lode Martens, onthou de naam want hij is een exceptioneel talent in ontwerp en realisatie van juwelen. De grootste reden waarom ik van zijn werk hou, is dat hij elk juweel als een uniek gegeven beschouwd, bijna als een levend wezen, vanuit het geloof dat elke persoon een unieke persoon is. Daarnaast is hij een onwaarschijnlijk gedreven vakman – die in de voorbije jaren ook bij Cartier zijn strepen verdiend heeft.

 

Saturday afternoon is baby-day. Kaatje en Lientje, respectievelijk de baby’tjes van mijn (toekomstige) schoonzus en mijn zus, zijn ongelofelijke blije kindjes. Kan er uren bij zijn …

 

Tegelijkertijd deden het gelukkige leven mij ook denken aan het tragische gaan. Pascal’s begrafenis vorige dinsdag was intriest. Ben er een week niet goed van … Ga proberen het goede van Pascal (zijn enthousiasme, zijn oprechtheid, zijn geloof en respect voor de anderen) mee te nemen. Ik geloof in de goedheid van elke mens. Ik zou graag hebben dat elke mens een leven vol geluk mag kennen. Maar jammer genoeg hebben we dat niet altijd in eigen hand.

 

Dus laten we er maar vanuit gaan dat de maatschappij maakbaar is, dat we er allen aan kunnen bijdragen. Heel wat politici proberen het ‘bruto nationaal geluk’ toe te eigenen. Ik denk dat het bruto nationaal geluk, wat op zich een mooi concept is, de som is van eenieders bijdrage aan een goede samenleving, en dat begint bij onszelf, in relatie tot onszelf, onze familie & vrienden, onze vereniging of bedrijf, enzoverder. Wij zijn allemaal minister van ons eigen leven… Kaatje, Lientje, Pascal, Sofie, Aldo, Bompa, … uiterste geluk en tragiek ligt soms zo dicht bij mekaar.

Tough week...

bart10:31 Gepost door bart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.